Nieuws/Entertainment
2783774
Entertainment

Harry Potterfans halen hart op in centrum Utrecht

Nederlandse fans van Harry Potter kunnen de komende weken hun hart ophalen. In hartje Utrecht opende vrijdagmiddag een Harry Potter pop-up store, waar niet alleen bijzondere items over de beroemde tovenaarsleerling te koop zijn, maar waar ze ook in de betoverende wereld van Harry kunnen stappen.

De tijdelijke winkel in Hoog Catharijne staat in het teken van het jubileum van de Nederlandstalige Potterboeken. Precies twintig jaar geleden maakte de jonge tovenaar zijn debuut in het Nederlands. In de winkel zijn een aantal locaties uit de boekenreeks van J. K. Rowling nagebouwd. Zo kunnen Potterheads, zoals de fans worden genoemd, een kijkje nemen in de bibliotheek en de leerlingenkamer. De Potter pop-up store blijft, geheel in stijl, 9¾ week open, tot het einde van de kerstvakantie.”

„Het is nu al hartstikke druk en we verwachten dat het rond kerst helemaal storm gaat lopen”, zegt Karlijn Klockenbrink van de pop-up store. „Het is hartstikke gezellig. Fans komen hierheen om met elkaar te praten.” Een bezoekje aan de tijdelijke winkel is volgens Klockenbrink een must. „Het is zo magisch dat je hier geweest moet zijn.”

In de Potter-winkel zijn ook allerhande bijzondere items te koop, zo liggen de ’Choco Kikkers’ en ’Smekkies in Alle Smaken’ in het schap. Ook kunnen de Potterheads bijzondere uitgaven van hun lievelingsboeken op de kop tikken. „En er worden steeds nieuwe dingen toegevoegd, die alleen in de winkel te verkrijgen zijn als limited edition. Op is van sommige dingen, zoals de speciale uitgave van de boeken, ook echt op. Mensen die terugkomen kunnen dus steeds iets nieuws ontdekken.”