Nieuws/Entertainment
2797808
Entertainment

Nederlander doet mee aan Project Runway All Stars

Django Steenbakker

Django Steenbakker

De Haarlemse modeontwerper Django Steenbakker doet begin 2019 mee aan het nieuwe seizoen van de spinoff van populaire Amerikaanse programma Project Runway All Stars. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat aan de wedstrijd, waarvan het origineel al sinds 2004 te zien is en de spinoff vanaf 2012, buitenlandse kandidaten mee mogen doen.

Django Steenbakker

Django Steenbakker

De Nederlander is één van de veertien kandidaten die drie maanden lang met elkaar strijden om de overwinning. De winnaar krijgt de kans zijn of haar eigen collectie te ontwerpen bij JC Penney én krijgt een bedrag van 100.000 dollar.

In Project Runway All Stars, gepresenteerd door Alyssa Milano, zijn de Amerikaanse kandidaten allemaal winnaars uit voorgaande seizoenen. Het wordt het laatste seizoen van de spinoff van Project Runway. Daarom hebben de producenten ervoor gekozen om ook grote talenten uit het buitenland mee te laten doen.

Steenbakker won in 2007 de eerste editie van de Nederlandse versie van het programma, Project Catwalk. De Haarlemmer volgde de opleiding Fashion Design aan de Artemis Academie in Rotterdam en studeerde in 2006 cum laude af. Zijn collecties werden sindsdien getoond op internationale modeshows en in diverse modebladen. Behalve Steenbakker zijn er alleen ontwerpers uit Australië, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Canada geselecteerd, melden diverse Amerikaanse media woensdag.

Het nieuwe seizoen gaat in januari van start op zender Bravo. Onder de juryleden bevinden zich dit seizoen onder meer actrices Debra Messing en Vanessa Williams. Het is niet bekend of de serie ook in Nederland te zien zal zijn.