Nieuws/Entertainment
2799750
Entertainment

’Maroon 5 moet niet gaan optreden bij Super Bowl’

Het optreden van Maroon 5 tijdens de pauze van de Super Bowl 2019 staat op losse schroeven. Een petitie om de band ervan te overtuigen niet te spelen, is al meer dan 36.000 keer getekend.

Rihanna besloot vorige maand al af te zien van een optreden om haar steun te betuigen aan de American Football-speler Colin Kapernick. Hij kwam afgelopen jaar onder vuur te liggen omdat hij knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Met zijn actie wilde Kapernick raciale ongelijkheid en de acties van de politie, die in zijn ogen vaak veel te heftig waren ten opzichte van zwarte Amerikanen, aan de kaak te stellen. Het leverde de atleet veel kritiek op. Hij werd ervan beticht geen vaderlandsliefde te hebben. Door de sportbond NFL werd hij geschorst.

Nadat Rihanna bedankte voor het prestigieuze optreden tijdens de pauze van ’s werelds best bekeken sportwedstrijd op 3 februari 2019, hapte de band Maroon 5 al snel toe. Tot teleurstelling van Amy Schumer. Zij prees Rihanna voor haar besluit en riep Maroon 5 op haar voorbeeld te volgen. „De sportbond NFL kun je alleen echt pijn doen via de adverteerders”, zei de comédienne toen.

Ook de ondertekenaars van de petitie delen die mening. „Totdat de sportbond NFL hun beleid wijzigt en het protestrecht van de spelers ondersteunt, zouden artiesten niet moeten samenwerken met NFL”, stellen ze.