Nieuws/Entertainment
2800894
Entertainment

Tom Cruise te klein voor rol in reboot Jack Reacher

Tom Cruise

Tom Cruise

Jack Reacher komt terug in een reboot. Niet op het witte doek, maar in een serie voor een streamingdienst en met een nieuwe acteur. Dit meldt auteur Lee Child, wiens boeken over het personage tweemaal zijn verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol, tegen de BBC.

Tom Cruise

Tom Cruise

Tom Cruise was eigenlijk te klein voor zijn rol van actieheld Jack Reacher in de twee films, vindt de schrijver. In de boekenreeks van Lee Child is Reacher 1,95 meter en heeft hij enorme handen. Tom Cruise is niet groter dan 1,70 meter. „Cruise had met al zijn talent niet de benodigde lengte”, zei Child tegen BBC Radio Manchester. Daarom wordt een andere en grotere hoofdrolspeler gezocht voor de serie.

De auteur heeft vorige week een deal gesloten over een reboot van Jack Reacher. De eerste Jack Reacher-film kwam in 2012 in de bioscopen. Cruise kreeg overwegend positieve recensies. De eerste film bracht wereldwijd 218 miljoen dollar op. Het tweede deel Jack Reacher: Never Go Back deed het in 2016 minder goed. Het vervolg bracht 162 miljoen dollar in het laatje en kreeg wisselende recensies.