Nieuws/Entertainment
281849
Entertainment

Kim Kardashian aangeklaagd door visagiste

Tegen Kim Kardashian is een rechtszaak aangespannen door visagist Kirsten Kjaer Weis, omdat de naam van Kim haar nieuwe make-uplijn bestaat uit dezelfde initialen als de New Yorkse make-up artiest.

In een brief die begin juni verstuurd is naar de advocaat van Kim, wijst Kirsten erop dat haar eigen cosmeticalijn uitgebracht is met het merk ’KW’. De pleitbezorger van Kirsten’s kant schrijft: „Gezien de overeenkomsten tussen de handelsmerken en de goederen, zijn wij overtuigd dat het voor beide partijen beter zou zijn als uw cliënt een alternatief zoekt.”

Beide partijen zijn door een rechter verzocht om zich op 6 september 2017 te melden in de rechtbank, om te kijken of er een mogelijkheid is tot een akkoord. Mocht dit niet het geval zijn, om dan de zaak gereed te maken voor een proces.

Kim Kardashian West heeft 21 juni haar eerste product van haar cosmeticalijn KKW Beauty gelanceerd. Binnen een paar uur was het palette van 48 dollar uitverkocht en dit bracht weer zo’n 14,4 miljoen dollar in het laadje van Kardashian. Page Six schrijft dat de realityster niet van plan is te schikken en zegt een woordvoerder namens haar dat ze alles volgens het boekje zou hebben gedaan.