Nieuws/Entertainment
282151
Entertainment

Hij keek dagelijks naar foto vermoorde ex - voorlopig eenzame opsluiting

O.J. Simpson vrij, maar hoe nu verder?

O.J. SIMPSON (70) mag in oktober al de Lovelock-gevangenis in Nevada verlaten omdat hij zich voorbeeldig heeft gedragen. Hier zat de vroegere sportheld en filmster slechts negen jaar uit van de 33 jaar straf die hij kreeg opgelegd voor ontvoering, vuurwapengebruik en mishandeling. Voormalig gevangenisbewaarder JEFFREY FELIX schetst een onthutsend beeld van Amerika’s beroemdste bijna ex-bajesklant…

In de rechtszaal was het overduidelijk: ,,Ik kom naar huis”, schreeuwde prisoner 1027820 opgewonden en met gebalde vuist. Na negen jaar achter de tralies kreeg O.J. SIMPSON vorige week te horen dat hij binnenkort weer vrij man is. De voormalige football- en filmster heeft slechts een derde deel van zijn straf uitgezeten in de Lovelock-gevangenis in Nevada, waar hij aanvankelijk veroordeeld was tot 33 jaar cel wegens ontvoering, vuurwapengebruik en mishandeling. Door zijn hoge leeftijd en correcte gedrag, besloot de parole board dat de inmiddels zeventigjarige Orenthal James Simpson naar huis mag, hoewel hij niet meteen zijn vuilniszak kon gaan inpakken.

De raad, die doorgaans bestaat uit rechters, psychiaters en criminologen, heeft de vrijlatingsdatum op 3 oktober gezet. Die overgebleven tijd zal O.J. in eenzame opsluiting doorbrengen aangezien zijn leven in de gevangenis niet meer zeker zou zijn. En dát zal even wennen zijn voor de beroemdste gevangene van Lovelock, die zijn zaakjes in de petoet volgens insiders goed voor mekaar had.

LEES HIER HET HELE ARTIKEL