Nieuws/Entertainment
2832538
Entertainment

Hierom playbackte Rita Ora

Rita Ora: „Al mijn shows zijn altijd honderd procent live”

Rita Ora: „Al mijn shows zijn altijd honderd procent live”

De Britse zangeres Rita Ora werd donderdag op sociale media het mikpunt van kritiek, omdat ze playbackte tijdens haar optreden op de traditionele Thanksgiving Parade in New York. John Legend neemt het op voor de zangeres en verklapt dat alle artiesten tijdens de parade moeten playbacken.

Rita Ora: „Al mijn shows zijn altijd honderd procent live”

Rita Ora: „Al mijn shows zijn altijd honderd procent live”

„Leuk weetje. We moeten allemaal playbacken tijdens de parade, omdat de praalwagens niet in staat zijn om aan de geluidseisen voor een live-optreden te voldoen. Ik hoop desondanks dat jullie er allemaal van genoten hebben”, reageert John Legend op Twitter. Rita Ora is hem dankbaar voor de steun. „Dank je dat je dit opheldert. Al mijn shows zijn altijd 100 procent live.”

Rita Ora krijgt ook steun van zangeres Simona Milinyte. „We weten allemaal dat Rita Ora kan zingen, dus wees niet zo snel met oordelen”, twitterde ze. Ze wijt het aan technische problemen tijdens de tv-uitzending waardoor het beeld niet gelijkliep met het geluid. „Precies”, reageert Rita Ora. „Dat heb je juist. Je weet dat deze meid niet playbackt, dat is niet mijn ding. En laten we nu kalkoen gaan eten.”

Warenhuis Macy organiseert jaarlijks op Thanksgiving Day een parade, waarbij tientallen artiesten optreden. Macy heeft excuses aangeboden. „Tijdens de NBC-uitzending van vandaag van de Macy’s Parade hadden verschillende artiesten last van een technische storing die hun show negatief beïnvloedde. We verontschuldigen ons en willen dat fans weten dat deze problemen buiten de macht van de artiest vallen.” Rita Ora bedankt het warenhuis voor de openheid.

Macy’s Thanksgiving Parade wordt sinds 1924 jaarlijks gehouden en geldt als het officieuze begin van de kerstperiode.