Nieuws/Entertainment
283614
Entertainment

Abbring gaat na Zomergasten weer luwte in

Presentatrice Janine Abbring gaat na het seizoen Zomergasten weer de anonimiteit in. Dat zegt zij in een interview met Humo.

„Dat hele bekendheidsgedoe gaat bij mij in golven. Ik hecht er weinig waarde aan en ben na Wie is de Mol? bewust weer achter de schermen gaan werken”, vertelt Janine. De presentatrice deed in 2012 mee aan het programma en raakte ernstig gewond toen zij bij een val één van haar ruggenwervels brak.

Een andere golf van aandacht kreeg Janine toen ze op haar 25ste met Arjen Lubach een hit scoorde met Jelle, een parodie op het nummer Stan van Eminem. „Hilarische tijd was dat” , herinnert ze zich. „Van de platenmaatschappij kregen we 50.000 gulden als voorschot voor een veredeld sinterklaasgedicht dat we in één avondje hadden geschreven. Uiteindelijk stonden we handtekeningen te krabbelen op schooltassen.”

Plattelandsdiscotheken

Maar Janine - die als eindredacteur werkt voor het programma Zondag Met Lubach - genoot niet echt van het succes. „Ik merkte dat Arjen die vlaag van roem veel fijner vond dan ik. Ik werd een beetje depressief van die optredens in plattelandsdiscotheken.”

De presentatrice is niet iemand die haar carrière plant of ver vooruit kijkt. „ Als je ervan uitgaat dat je leven na het bereiken van één of ander doel helemaal gelukzalig wordt, raak je alleen maar teleurgesteld”, stelt ze. „Want er komt altijd wel weer wat tussen. Óf je formuleert een nieuw doel. Óf je moeder gaat dood. Óf je valt van een klif. Ik ben heel blij met hoe het nu gaat. Ik fantaseer over mijn nieuwe leven: mijn vriend en ik gaan volgend jaar op een woonboot wonen.”

Oergevoel

Een oergevoel om moeder te worden heeft ze niet. „Ik heb altijd gezegd: ’Misschien komt het nog.’ En nu ben ik de veertig gepasseerd en onze lieve heer mag dus wel een beetje opschieten met dat oergevoel. Maar ik vraag me, misschien heel egocentrisch, steeds af of mijn leven er werkelijk leuker van wordt. Ik denk van niet.”