Nieuws/Entertainment
2837123
Entertainment

Roxeanne Hazes doet mee aan De Slimste Mens

Roxeanne Hazes, Gijs Staverman, Mark Tuitert en Gregory Sedoc doen mee aan het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Het nieuwe seizoen van de kennisquiz begint op maandag 10 december op NPO 2.

Radio 2-presentator Gijs Staverman trapt het dertiende seizoen af. Hij neemt het in de eerste aflevering op tegen voormalig SBS6-zenderbaas Tina Nijkamp en comedian Edson da Graça, zo kondigt KRO-NCRV zaterdag aan.

Verderop in de reeks maken ook journalist Marcel van Roosmalen, boswachter Arjan Postma, sportverslaggever Jeroen Stekelenburg en Dreamschool-rector Eric van 't Zelfde hun opwachting.

Na elke aflevering van de kennisquiz wordt de slechtst scorende kandidaat vervangen door een nieuwe deelnemer uit de wereld van nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten. Wie zich het langst staande houdt en de finale overleeft, mag zich De Slimste Mens noemen. Afgelopen zomer was dat journalist Roelof de Vries in een finale die 1,5 miljoen kijkers trok. Hij volgde Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck op.