Nieuws/Entertainment
2837521
Entertainment

Dione de Graaff bijna doof aan een oor: ’Ik vreesde nooit meer te kunnen werken’

Dione de Graaff kan met één oor nog maar dertig procent horen en dat is als presentatrice best heel lastig. „Ik heb een tijdje gedacht dat ik op die manier geen interview of presentatie meer kon doen, maar gelukkig helpen je hersenen je je aan te passen.”

Dione kreeg zeven jaar geleden last van tinnitus, oftewel continue oorsuizen. Ze bezocht meerdere ziekenhuizen, maar kreeg te horen dat artsen niets voor haar konden doen. „De eerste maanden was die voor mijn gevoel allesoverheersend. Ik heb volledig in paniek thuis gezeten. Ik vreesde nooit meer te kunnen werken. Heb bijna met mijn kop tegen de muur zitten bonken van ellende”, zo vertelt de Studio Sport-presentatrice aan Het Parool.

Vooral tijdens haar werk in de studio is de aandoening erg lastig, maar inmiddels heeft Dione een goede manier gevonden om ermee om te gaan. „Het oortje met het geluid van de uitzending en het contact met de regisseur moet in mijn goede oor. Dat betekent dat ik ben afgesloten van de rest van de studio. Een cameraman die wat tegen me zegt of een studiogast die naast zijn microfoon praat. Die hoor ik niet. Da’s echt een handicap.”