Nieuws/Entertainment
2839581
Entertainment

Meghan eist 1,7 miljoen euro schadevergoeding van Mail on Sunday

Meghan, de vrouw van prins Harry, heeft zo'n 1,5 miljoen pond (1,75 miljoen euro) schadevergoeding van de Mail on Sunday geëist. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een hoorzitting in het hooggerechtshof in Londen. Daar eiste de hertogin van Sussex ook dat de krant alle kopieën van haar handgeschreven brief, waaruit de tabloid twee jaar terug citeerde, vernietigt of teruggeeft.

De zaak gaat over een handgeschreven brief van Meghan aan haar van haar vervreemde vader Thomas Markle. Daarin schreef ze onder meer dat hij haar hart in een miljoen stukjes had gebroken. De krant publiceerde de brief.

De advocaat van Meghan eiste verder dat The Mail on Sunday een rectificatie op de voorpagina publiceert en dat uitgever Associated Newspaper Limited (ANL) 750.000 pond aan juridische kosten van de hertogin betaalt.

Vorige maand boekte Meghan een belangrijke overwinning in het proces tegen ANL toen de rechter vaststelde dat met de publicatie van de veelbesproken brief van Meghan aan haar vader inderdaad haar privacy werd geschonden. Ook heeft ANL met de publicatie inbreuk gemaakt op het auteursrecht van de hertogin van Sussex.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo