Entertainment/TV
284847056
TV

Beste Zangers maakt speciale aflevering voor KiKa

Het programma Beste Zangers komt in december met een speciale aflevering om aandacht te vragen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Onder anderen Henk Poort, Glen Faria en Maria Fiselier, die in eerdere seizoenen in het programma te zien waren, zullen hun opwachting maken. Ook Tabitha, Jaap Reesema en Tania Kross zijn in de special te zien.

In de speciale aflevering zingen de artiesten duetten om extra aandacht te vragen voor het belang van KiKa. Daarnaast bezoeken Glen Faria, Maria Fiselier en Tabitha alle drie een gezin waarbij kinderkanker onderdeel van hun leven is of is geweest. Zo gaat Glen op bezoek bij Jans, een 11-jarig meisje met acute lymfatische leukemie. Tabitha bezoekt Lizzy, bij wie op 5-jarige leeftijd een hersentumor werd geconstateerd. En Maria ontmoet de ouders van Sam, die vorig jaar is overleden aan kanker.

Anders dan bij gewone afleveringen van Beste Zangers is er geen hoofdgast. Jan Smit heeft in plaats daarvan Anita Meyer uitgenodigd om naast hem plaats te nemen. Meyer is ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, één van de belangrijkste partners van KiKa.

Kinderkanker is nog altijd doodsoorzaak nummer één door ziekte onder kinderen in Nederland. Elke drie dagen sterft er één kind aan deze vreselijke ziekte. Tijdens de uitzending kan er worden gedoneerd aan KiKa. Met donaties kan het Prinses Máxima Centrum worden uitgebreid, zodat nog meer onderzoekers aan de slag kunnen om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan.

Beste Zangers KiKa wordt op 8 december uitgezonden bij AvroTros op NPO 1.