Nieuws/Entertainment
285170346
Entertainment

Avrotros: 'Zaak Rossana voor ons afgesloten'

Opgelicht?!-presentator Jaap Jongbloed.

Opgelicht?!-presentator Jaap Jongbloed.

Avrotros laat maandag in een reactie aan De Telegraaf weten dat de zaak rondom de Rescue Dog Foundation van Rossana Kluivert wat hen betreft is afgesloten. In de uitzending van het programma Opgelicht?! werd hard uitgehaald naar de vrouw van Patrick Kluivert, die zich al jarenlang inzet voor een beter leven voor honden op Curaçao.

Opgelicht?!-presentator Jaap Jongbloed.

Opgelicht?!-presentator Jaap Jongbloed.

In de reactie op het artikel in De Telegraaf van maandag, waarin Rossana vertelt geen oog meer dicht te doen sinds de uitzending, meldt de woordvoerder dat Opgelicht?! naar eigen zeggen gedegen onderzoek heeft gedaan. „Opgelicht?! heeft in haar uitzending aangetoond dat de Kluivert Foundation bij herhaling een onjuiste en te rooskleurige weergave geeft van de prestaties van de stichting en het aantal honden dat door de stichting geholpen is. Hiermee wordt een misleidend beeld gegeven en worden donateurs structureel verkeerd voorgelicht. Opgelicht?! heeft voorafgaand aan het item gedegen onderzoek gedaan naar het functioneren van de Kluivert Foundation.”

Ook stelt Avrotros dat de redactie van Opgelicht?! Rossana meerdere malen de kans heeft aangeboden om op de aantijgingen te reageren. „De redactie heeft daarnaast Rossana Kluivert verschillende keren de kans gegeven om op camera te reageren. Hoor en wederhoor staan bij ons hoog in het vaandel en daarom hebben we de verklaring van de Kluivert Foundation en de antwoorden op onze vragen integraal online gezet. Alle betrokkenen hebben inmiddels hun kant van het verhaal belicht. Wat ons betreft is dit onderwerp hiermee voor nu afgesloten.”

Rossana gaf zelf aan in het interview met de krant dat ze wil dat Opgelicht? de uitzending rectificeert. „De naam en het goede werk van ons allemaal staat op het spel…”.