Nieuws/Entertainment
287252
Entertainment

'Organisator Fyre Festival werkt aan deal’

De organisator van het geflopte Fyre Festival werkt aan een deal met de Amerikaanse openbaar aanklager. Volgens Billboard is zijn rechtszaak 30 dagen uitgesteld om aan een overeenkomst te werken.

Billy McFarland werd op 30 juni gearresteerd wegens fraude, waarvoor hij maximaal 20 jaar celstraf kan krijgen. De 25-jarige Amerikaan wordt ervan beschuldigd te hebben gesjoemeld met documenten die hij aan potentiële investeerders van het Fyre Festival gaf. Hij paste daarin onder meer zijn eigen aandeel in de onderneming aan, om het te doen lijken alsof hij zelf 2,5 miljoen (2,1 miljoen euro) in het festival had gestoken.

In werkelijkheid was dat minder dan 1500 dollar (1260 euro). Met de vervalste papieren probeerde hij in ieder geval twee partijen te overtuigen 1,2 miljoen dollar (1 miljoen euro) te investeren in het festival op de Bahama's.

Grote chaos

McFarland en zijn team, onder wie rapper Ja Rule, hadden Fyre Festival aangeprezen als een luxueus, exclusief feest en bekende sterren betaald om het festival te promoten op social media. Toen de eerste bezoekers aankwamen, bleek het echter een grote chaos op het eiland. In plaats van te overnachten in chique bungalows stonden er tenten klaar, de luxe maaltijden bestonden uit niet meer dan een boterham met kaas. Ook was er een tekort aan water en medische zorg. Het festival moest daarom op het laatste moment worden afgelast.