Nieuws/Entertainment
2886124
Entertainment

Neonazi’s richten zich op prins Harry

Prins Harry en Meghan Markle op hun trouwdag

Prins Harry en Meghan Markle op hun trouwdag

Een Britse groep neonazi’s heeft opgeroepen om prins Harry om te brengen, omdat hij is getrouwd met iemand van ’een gemengd ras’. Dat meldt de BBC.

Prins Harry en Meghan Markle op hun trouwdag

Prins Harry en Meghan Markle op hun trouwdag

De groep plaatste een poster van prins Harry met een pistool op zijn hoofd gericht, met de tekst ’See ya later, race traitor’ (’Tot ziens, rasverrader’). Op de voorgrond staat een hakenkruis.

De Britse omroep deed onderzoek naar de groep achter de oproep, Sonnenkrieg Division, en zegt dat deze groep is opgezet door een Britse universiteitsstudent Andrew Dymock uit Bath. De 21-jarige ontkent elke betrokkenheid bij de groep. Een andere betrokkene die volgens de BBC propaganda voor de groep verspreidt, zou de 17-jarige Londense Oskar Koczorwoski zijn. Hij heeft niet gereageerd op de beschuldigingen van de BBC, al droeg hij een hoody met het logo van Atomwaffen Division toen hij uit zijn huis kwam. De extremisten zouden honderden boodschappen uitgewisseld hebben via een online game server.

De groep is een aftakking van de Amerikaanse Atomwaffen Division, die terrorisme aanmoedigt en figuren als Adolf Hitler en Charles Manson als voorbeeld heeft. Hun groepsleider Brandon Russell werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf toen er tijdens een politie-inval materialen in zijn huis werden gevonden om bommen mee te maken.

De BBC heeft hun bevindingen overgedragen aan de politie. Donderdagmiddag maakten media bekend dat de politie ondertussen de 17-jarige Londenaar, de 21-jarige man uit Bath en een 18-jarige jongen uit Portsmouth heeft gearresteerd op verdenking van terrorisme.