Nieuws/Entertainment
289038754
Entertainment

Jackie Brown-acteur Robert Forster (78) overleden

De Amerikaanse acteur Robert Forster is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Dit meldt zijn woordvoerder.

Robert blies in zijn huis in Los Angeles zijn laatste adem uit, precies op de dag dat Netflix zijn laatste film heeft uitgebracht, El Camino: A Breaking Bad Movie.

Forster kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol als Max Cherry in Quentin Tarantino’s Jackie Brown.

Sinds zijn debuut in 1967 in de film Reflections in a Golden Eye, speelde hij in vele films. De afgelopen jaren was hij te zien in The Descendents, Mullholland Drive, Olympus Has Fallen en de sequel London Has Fallen. Ook verscheen hij in series, waaronder de populaire reeks Breaking Bad. Hierin speelde hij Ed, iemand die anderen hielp aan een nieuwe identiteit.

Robert Forster samen met regisseur Quentin Tarantino in 1997.

Robert Forster samen met regisseur Quentin Tarantino in 1997.

Zijn collega’s hebben via Twitter bedroefd gereageerd op het overlijden. Zo schrijft Samuel L. Jackson, die met hem in Jackie Brown te zien was: „Rest in peace. Een klasse act/acteur.” Bryan Cranston noemt Forster een „geweldige man en een volleerd acteur.” De twee ontmoetten elkaar op de set van de film Alligator in 1980 en werkten daarna samen in Breaking Bad en de vrijdag op Netflix verschenen spin-off El Camino.