Nieuws/Entertainment
2893625
Entertainment

Sharknado-ster Tara Reid eist 100 miljoen van producenten

Tara Reid

Tara Reid

Sharknado-ster Tara Reid heeft een aanklacht ingediend tegen producent The Asylum, omdat zij zonder haar toestemming haar afbeelding hebben gebruikt op bierblikjes en gokautomaten. Dat schrijft Page Six.

Tara Reid

Tara Reid

Tara Reid speelde in alle zes films uit de franchise. Volgens de aanklacht bevatte haar contract een artikel dat producers verbood om haar afbeeldingen op producten te gebruiken die te maken hebben met alcohol, tabak, seks of gokken, zonder haar schriftelijke toestemming.

Volgens haar heeft The Asylum dat artikel geschonden door een deal te sluiten met de Britse brouwerij Northern Monk Brewing Co., die Sharknado-bier wil produceren. Ze zouden daarbij een contract hebben getekend waarbij zij op gokautomaten en videoapparaten voor gokken zouden worden afgebeeld. Reid wil zulke producten niet promoten. Ze klaagt niet alleen de producers aan, maar ook Syfy, de zender die de films uitzond en Aristocrat Technologies, die de gokautomaten produceert.

Ze eist daarom 100 miljoen dollar, ’een bedrag dat groot genoeg is om een publiek voorbeeld te stellen en anderen af te schrikken hetzelfde te doen’. Reid verdiende met de eerste vijf films 125.000 dollar en met de zesde film 175.000 dollar, overigens maar een fractie van wat de mannelijke hoofdrolspeler Ian Ziering verdiende: 500.000 per film.