Nieuws/Entertainment
2893658
Entertainment

Willeke Alberti krijgt Troskompas Oeuvre Award

Willeke Alberti

Willeke Alberti

Willeke Alberti heeft vrijdagavond de TrosKompas Oeuvre Award 2018 gekregen voor haar bijdrage aan de Nederlandse muziek en haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze kreeg de award tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome uit handen van haar zoon Johnny de Mol.

Willeke Alberti

Willeke Alberti

„Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan”, oordeelt de jury. „Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft ’een leven als een lied’, zoals ze het zelf vaak noemt.”

De jury roemt ook haar warme persoonlijkheid en maatschappelijke betrokkenheid, waaronder haar Willeke Alberti Foundation. „Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat ze haar eerste plaatje opnam, Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen (1958), een duet met haar vader Willy. Er is geen mooier moment dan nu om de TrosKompas Oeuvre Award toe te kennen aan deze Grande Dame van de Nederlandse muziek.”

Eerdere winnaars van de TrosKompas Oeuvre Award waren René Froger, Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs en Vader Abraham.