Nieuws/Entertainment
2893926
Entertainment

Slicer van Kensington is Song van het Jaar

Kensington

Kensington

Het nummer Slicer van de Utrechtse band Kensington is uitgeroepen tot 3voor12 Song van het Jaar. Tijdens het gelijknamige festival in TivoliVredenburg in Utrecht werd vrijdagavond de winnaar bekendgemaakt.

Kensington

Kensington

Gitarist Casper Starreveld van Kensington noemt de prijs „een prachtig einde van een topjaar.” „Supertof dat men Slicer de Song van het Jaar vond. Heel onverwachts en daarom nog leuker. We zien deze prijs ook wel een beetje als een bredere waardering voor het album Control en alles wat we de afgelopen jaren hebben neergezet als band.”

Het publiek verkoos het nummer door online een top 10 samen te stellen met favoriete nummers van het afgelopen jaar. Achter Slicer eindigden Arctic Monkeys (Four Out Of Five) op de tweede plaats en Imagine Dragons (Natural) op plek drie. In de top tien staan in totaal vijf Nederlandse bands, waaronder Kraantje Pappie, De Staat en Bløf & Geike.

De 3voor12 Song van het Jaar wordt sinds 1985 uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Osdorp Posse (1998), Krezip (2000), Johan (2001), Kyteman (2009), Dotan (2014), Tame Impala (2015) en De Staat (2016). Vorig jaar ging de Canadese rockband Arcade Fire er met de titel vandoor voor hun nummer Everything Now.