Entertainment/Gossip
290789281
Gossip

Roseanne Barr maakt na vier jaar comeback op tv

Roseanne Barr

Roseanne Barr

Roseanne Barr keert vier jaar na ophef over een tweet terug op televisie. De comedian en actrice zal begin volgend jaar te zien zijn met een eigen comedyspecial op de streamingdienst van tv-zender Fox.

Roseanne Barr

Roseanne Barr

„Roseanne is een comedy-icoon wier humor als geen ander aansluit bij het Amerikaanse publiek”, zegt de baas van streamingdienst Fox Nation. „Haar vermogen om de uitdagingen van gewone mensen over te brengen en de humor in alles te vinden heeft haar een aanhang van miljoenen gepassioneerde en toegewijde fans opgeleverd.”

Het vorige televisieproject van Barr (69) was een reboot van de sitcom Roseanne. In 2018 moest de actrice daar gedwongen mee stoppen na een tweet die door velen als racistisch werd gezien.

Het bericht van Barr ging over Valerie Jarrett, die als adviseur voor oud-president Barack Obama werkte. De comedian noemde de in Iran geboren afro-Amerikaanse de „baby van de Moslim Broederschap en Planet Of The Apes”. Barr werd daarop ontslagen bij de sitcom en ook haar management zette haar aan de kant. Ze bood later haar excuses aan.