Nieuws/Entertainment
29133401
Entertainment

Dotan hoopte dat fans zijn geaardheid uit liedjes haalden

Dotan

Dotan

Dotan hoopte voor zijn coming-out dat fans in zijn muziek al zouden horen dat hij homoseksueel is. Dat vertelde hij dinsdagmiddag in een interview op NPO Radio 1. „Ook vroeger was mijn muziek al heel persoonlijk”, stelde hij. „Het kwam uit mijn hart. Maar ik was heel cryptisch, ik verpakte het in poëzie of beeldspraak.”

Dotan

Dotan

In het nummer 7 layers zat bijvoorbeeld een zinsnede waar hij zelf heel duidelijk twijfel over zijn geaardheid in vond doorklinken: I was a stranger in my own skin, 7 layers I have been hiding in. „Ik was eigenlijk heel verbaasd dat mensen bepaalde dingen niet uit die teksten hebben opgepikt”, bekende Dotan. „Ik hoopte dat iemand mij ernaar zou vragen, zodat ik zelf niet de stap hoefde te maken om uit de kast te komen. Maar niemand pikte het op of vroeg ernaar.”

De zanger kwam uiteindelijk vorige jaar publiekelijk uit de kast toen hij zijn rentree maakte na het ’trollendebakel’. „Het leeft een stuk fijner, het voelt zo fijn om er eindelijk helemaal open over te kunnen zijn. Als je het zelf niet hebt meegemaakt, een coming-out, is niet goed te begrijpen wat je meemaakt. Maar nu denk ik echt: waar heb je je al die tijd zo druk over gemaakt.”