Nieuws/Entertainment
291418562
Entertainment

Californië neemt nieuwe fotowet aan na overlijden Kobe Bryant

Vanessa Bryant heeft een stukje gerechtigheid gevonden na het overlijden van haar man Kobe Bryant en hun 13-jarige dochter Gianna. De Californische gouverneur Gavin Newsom heeft een wet aangenomen die verbiedt dat eerste hulpverleners foto’s maken bij een ongeval, iets wat gebeurde na de helicoptercrash van Bryant, zijn dochter en een aantal inzittenden. Dit meldt E!.

Iemand die die wet overtreedt kan een boete van 1000 dollar tegemoet zien. Hierbij gaat het om foto’s van gewonden of zelfs overleden mensen en de plek waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Foto’s mogen alleen gemaakt worden indien dat het onderzoek helpt, maar ze mogen onder geen enkel beding uitgegeven worden aan media.

Vanessa Bryant klaagde de politie van Los Angeles aan nadat er foto’s verschenen op TMZ van het helicopterongeluk, zeer kort nadat de familie op de hoogte gebracht was van het tragische ongeval. Er zouden maar liefst acht agenten aanwezig zijn geweest die direct foto’s maakten met hun mobiele telefoon, om ze daarna door te verkopen.

De wet gaat vanaf 1 januari 2021 in.