Nieuws/Entertainment
2916022
Entertainment

Excuses theater voor boze Jan Smit

Concertgebouw De Vereeniging is donderdag door het stof gegaan voor Jan Smit. De Volendammer zou optreden in het Nijmeegse theater, maar vanwege een verbouwwerkzaamheden kan hij er niet terecht. „Wij vinden dit heel vervelend en bieden onze verontschuldigingen aan de fans van Jan Smit en aan Jan Smit zelf en zijn crew voor de ontstane situatie”, reageerde de directie in een verklaring.

De Vereeniging wordt al enkele maanden verbouwd, het gebouw krijgt nieuwe kleedkamers en een artiestenfoyer. De geplande concerten konden „over het algemeen” gewoon doorgaan, „want de technische en publieksfaciliteiten zijn op orde.” „Ondanks de verbouwing hebben de afgelopen maanden duizenden bezoekers een fijne avond gehad bij concerten en evenementen.”

Donderdag bleek het groot onderhoud toch roet in het eten te gooien. „Toen technische medewerkers van Jan Smit en van De Vereeniging de materialen naar binnen wilden brengen, bleken er helaas toch complicaties door de verbouwwerkzaamheden. In goed overleg hebben het impresariaat van de artiest en de organisatie van De Vereeniging gezamenlijk besloten om het concert te verplaatsen naar een nieuwe datum in januari in de Stadsschouwburg Nijmegen.”

Jan liet donderdagmiddag via social media weten ’not amused’ te zijn. „Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld!”, schreef de Volendammer op social media. Volgens hem is de veiligheid van zijn crewleden, die verantwoordelijk zijn voor licht en geluid, niet gewaarborgd. „Ik heb zoiets in de afgelopen 22 jaar nog nooit meegemaakt!”