Nieuws/Entertainment
2916985
Entertainment

Streamingdienst toont kerstfilms op Winterfestival

Netflix opent eerste bioscoop in Nederland

Streamingdienst Netflix opent binnenkort zijn eerste bioscoop in Nederland. Op het Winterparadijs, een groot winterfestival dat in de kerstvakantie plaatsvindt in de RAI in Amsterdam, zullen in een bioscoop kerstfilms van Netflix worden vertoond. Het exacte programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Dat meldt het Winterparadijs op haar Facebookpagina. Het is voor zover bekend niet eerder voorgekomen dat Netflix een bioscoop initieerde in Nederland. De streamingdienst zoekt het laatste jaar steeds vaker het snijvlak tussen streaming en cinema op. Zo komt dit weekend Roma uit, de nieuwe film van regisseur Alfonso Cuaron (Gravity), die tegelijkertijd op Netflix en in de bioscopen te zien is.

Het Amsterdamse Winterparadijs vindt van 21 tot en met 30 december plaats in het evenementencomplex in de hoofdstad. Het is een festival dat helemaal in het teken staat van het kerstgevoel. Er zijn allerlei activiteiten die met kerst, sneeuw en winter te maken hebben. Diverse BN’ers verzorgen shows, zoals Lil Kleine, Xander de Buisonjé en Nicolette van Dam, die haar eigen restaurant opent.

Het belangrijkste nieuwe onderdeel is Het Sneeuwparadijs, waar bezoekers kunnen langlaufen, sleeën, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen kunnen maken. De arena is voorzien van echte sneeuw.