Nieuws/Entertainment
291985999
Entertainment

Regisseur Buladó dolblij met unieke Oscarinzending

Regisseur Eché Janga is ontzettend blij dat de film Buladó dit jaar de Nederlandse inzending is voor de Oscars. De film met onder anderen Everon Jackson Hooi, Tiara Richards en Felix de Rooy dingt mee in de categorie International Feature Film.

„Het is een hele eer, ik vind het super spannend”, laat Janga weten aan het ANP. „Ik vind het erg bijzonder dat een film die voor het grootste deel in het Papiaments is gesproken, een taal die op maar drie eilanden wordt gesproken, wordt ingestuurd naar de Oscars. Dat maakt het een unieke inzending.”

Buladó ging op 25 september in première op het Nederlands Film Festival en werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Film. Het verhaal gaat over een familie op Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Het is de tweede speelfilm van regisseur Eché Janga.

Op 15 maart worden de nominaties in alle categorieën bekend gemaakt. De 93e Oscaruitreiking vindt vervolgens plaats op 25 april 2021. Eigenlijk was die gepland op 28 februari, maar vanwege de coronacrisis is de uitreiking uitgesteld.