Nieuws/Entertainment
2923368
Entertainment

Zo transformeerde Rami Malek in Freddie Mercury

Rami Malek in Bohemian Rhapsody

Rami Malek in Bohemian Rhapsody

De Queen-film Bohemian Rhapsody heeft al ruim een miljoen bezoekers in Nederland getrokken en is met een opbrengst van 9,4 miljoen euro commercieel gezien de meest succesvolle bioscoopfilm van 2018. Los van het verhaal en de muziek zelf, is de grote kracht achter deze film natuurlijk Rami Malek met zijn vertolking van Freddie Mercury.

Rami Malek in Bohemian Rhapsody

Rami Malek in Bohemian Rhapsody

Hoewel Malek al jaren meedraait in de filmindustrie en al in verschillende populaire films te zien is geweest, waaronder Night at the Museum, The Twilight Saga: Breaking Dawn, Need for Speed en de serie 24, lijkt hij definitief doorgebroken te zijn met zijn hoofdrol in Bohemian Rhapsody. Malek moest echter wel zijn leven omgooien om een zo geloofwaardig mogelijke Mercury te spelen.

De 37-jarige moest zowel flink afvallen als gespierder worden, terwijl hij ook hard moest werken aan zijn uithoudingsvermogen. „Ik wilde eigenlijk helemaal niet per se gespierd worden”, vertelt Rami aan The Wrap. „Ik wilde er gewoon voor zorgen dat mijn lichaam voorbereid was op een concert van 22 minuten dat ik keer op keer over kon doen, vijf dagen lang. Zonder buiten adem te raken”, verklaart de acteur. „Dat is dus onmogelijk. Er waren dagen dat ik languit op de grond lag en mijn best deed zoveel mogelijk lucht te happen als ik kon.”

"Ik kan dit niemand aanraden"

En alsof het werken aan zijn uithoudingsvermogen nog niet voldoende was, moest hij zichzelf ook klaarstomen om een veel jongere en dunnere Freddie te spelen. „Ik zat op een speciaal dieet. Ik moest eerst flink aankomen voor de eerste week en meteen weer mijn gewicht en spieren verliezen om de jonge Freddie te spelen, die broodmager is. Er zat geen enkele logica in wanneer ik juist hard moest trainen en wanneer ik weer mijn crashdieet moest volgen. Ik kan dit niemand aanraden.”

Ook moest Malek hulptroepen inschakelen voor zijn gebit. Om in de buurt te komen van Freddie’s uiterlijk, moest Malek neptanden dragen. „Dat was echt heel lastig. We hebben verschillende maten geprobeerd en ik werd er heel onzeker van. Maar ik ging ook meteen compenseren. Lichamelijk paste ik me aan. Ik werkte aan een beter houding en dacht: ’Oh hij is zo elegant!’ Hij bedekt steeds zijn tanden en mond, maar ik kreeg dat maar niet goed voor elkaar. Maar zodra ik die tanden in had, kreeg ik het wel voor elkaar. Het zit zat in de kleine dingen die me zo hebben geholpen.”