Nieuws/Entertainment
2934863
Entertainment

Noortje Herlaar vervangt Halina Reijn in stuk Louis Couperus

Noortje Herlaar is komend voorjaar voor de tweede maal te zien in een voorstelling van Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Zij vervangt Halina Reijn in een reprise van de voorstelling De Stille Kracht naar het boek van Louis Couperus.

Herlaar was in 2007 al te zien bij ITA (toen nog Toneelgroep Amsterdam) in een theaterbewerking van Kleine Zielen van Couperus. De reprise met Herlaar zal in april in Parijs te zien zijn. De voorstelling keert vooralsnog niet terug in de Nederlandse theaters, meldt een woordvoerder van ITA.

De Stille Kracht speelt zich af op Java aan het eind van de negentiende eeuw. Resident Van Oudijck en zijn promiscue vrouw hebben relatieproblemen, terwijl Indonesische vrijheidsstrijders een guerrilla-oorlog voeren tegen de Nederlandse onderdrukkers.

De 33-jarige actrice kreeg onlangs samen met Barry Atsma een dochter, Bobbi. Herlaar is vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen te horen in de nagesynchroniseerde versie van de Disneyfilm Mary Poppins Returns. Herlaar brak in 2010 door toen zij de finale van de talentenjacht Op zoek naar Mary Poppins won en de hoofdrol kreeg in de Nederlandse versie van de succesmusical.