Nieuws/Entertainment
293868297
Entertainment

Royal butler prins Charles mag school niet ’koninklijk’ noemen

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Buckingham Palace heeft een klacht ingediend bij het Bureau voor Intellectueel Eigendom tegen Grant Harrold, een voormalige butler van onder anderen prins Charles. Het paleis maakt bezwaar tegen het gebruik van het woord ’koninklijk’ bij de opleiding die Harrold aanbiedt.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Harrold heeft een ’Royal School of Butlers’ en een ’Royal School of Etiquette’ opgezet en noemt zichzelf de ’royal butler’. Dat laatste wil Buckingham Palace nog wel door de vingers zien, aldus de Daily Express die over de zaak bericht. De man was ten slotte ook zeven jaar lang een een butler in dienst van de koninklijke familie. Maar het uitventen van die connectie door zijn opleidingen ’koninklijk’ te noemen en als zodanig te registreren is een stap te ver.

„Het is belangrijk dat het Koninklijk Huis zijn merk beschermt”, aldus een zegsman tegen de Express. Tenslotte moesten ook prins Harry en echtgenote Meghan op last van de Queen het gebruik van benamingen als ’Royal Sussex’ opgeven nadat ze hadden besloten geen koninklijke taken meer te verrichten.

Grant Harrold, die regelmatig op televisie commentaar geeft over etiquette, is zeer ontstemd over de actie van de Lord Chamberlain, het hoogste lid van de koninklijke huishouding, die namens het hof de zaak aanhangig heeft gemaakt bij het Intellectual Property Office. Later deze maand wordt de klacht behandeld.