Nieuws/Entertainment
294548
Entertainment

Boris Becker heeft nog 340.000 euro over

Dat er niet veel meer over is van het vermogen dat Boris Becker ooit bij elkaar verdiende, werd onlangs pijnlijk duidelijk. Het exacte bedrag bleef echter lange tijd geheim, maar inmiddels heeft Becker zich bij de Britse curator blootgegeven en blijkt dat de voormalige toptennisser nog een kleine 340.000 euro achter de hand heeft.

Dat blijkt uit de documenten die de Duitse krant Bild in bezit heeft gekregen. Becker moest vorige maand bij de curator zijn vermogen opgeven en daar vulde de Duitser in dat er nog 300.000 pond (ongeveer 340.000 euro) over is van de maar liefst 150 miljoen euro die hij ooit bezat.

Volgens de Insolvency Service moet Becker nog 19,8 miljoen pond (bijna 22 miljoen euro) terugbetalen aan zijn schuldeisers. De claim van 36,5 miljoen euro van zijn voormalige zakenpartner, de 74-jarige Hans-Dieter Cleven, is hierin niet meegerekend.

Bild schrijft dat de curator de kans op terugbetaling ’erg klein’ acht. Volgens de Britse wet eindigt een faillissement na slechts een jaar, wat dus zou betekenen dat de vorderingen van de schuldeisers nietig worden verklaard.