Nieuws/Entertainment
2945482
Entertainment

Mojo veilt cadeaus van supersterren

Concertorganisator Mojo veilt binnenkort onder meer cadeaus die het bedrijf heeft gekregen van internationale supersterren. De items komen onder de hamer tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen, op 19 januari.

In het vijftigjarig bestaan heeft de concertorganisator een grote collectie aan bijzondere stukken verzameld. Op de veiling zijn bijvoorbeeld cadeaus te vinden van Tina Turner, Aerosmith en Bon Jovi, maar ook gouden platen van André Hazes en popfoto's van onder anderen Bruce Springsteen, Prince en Nirvana. Naast de collectie van het bedrijf zijn er ook nog andere veilingitems, zoals een pianoles van Jamie Cullum en een diner met Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg.

De voorwerpen zijn voordat ze onder de hamer gaan te zien van 16 tot en met 18 januari in de Martinikerk. De opbrengst gaat naar de stichting Mojo for Music, die muzikanten en andere creatieven ondersteunt door bijvoorbeeld het huren van oefenruimtes, het beschikbaar stellen van muziekinstrumenten en het zakelijk ondersteunen van beginnende acts.