Nieuws/Entertainment
2946992
Entertainment

Humberto Tan wordt presentator van opvolger VI

Humberto Tan wordt de presentator van het nieuwe voetbalprogramma VTBL, de opvolger van Voetbal Inside. De eerste uitzending is zondag 20 januari op RTL 7 en is dan wekelijks te zien, maakte Tan vrijdag bekend in Evers staat op.

RTL 7 raakte het voetbalprogramma Voetbal Inside dit jaar kwijt aan Veronica, omdat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp een contract tekenden met Talpa. RTL behield de naam Voetbal Inside. Bij Veronica ging het trio verder onder de naam Veronica Inside.

Humberto heeft als sidekicks onder meer Theo Janssen, Jimmy Floyd Hasselbaink, Bart Nolles en Simon Zijlemans. Daarnaast zitten er ook iedere week actuele gasten bij hem aan tafel, bekende gezichten uit de voetbalwereld. Verder neemt iedere week een voetballer met een bijzonder verhaal plaats in de kleedkamer van VTBL en brengt Simon Zijlemans al het social nieuws rondom de veelbesproken voetballers en hun dagelijkse bezigheden. Vanuit de perskamer houdt Bart Nolles iedereen op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Verder blikt hij terug op de wedstrijden waar VTBL dat speelweekend aanwezig was.

VTBL staat niet alleen voor het nieuwe televisieprogramma, maar ook voor een nieuw online voetbalplatform van RTL dat direct op 1 januari aftrapt.

Johan Derksen verklapte eind november al dat Humberto Tan een pilot van het voetbalpraatprogramma aan het opnemen was.

Humberto Tan nam begin juni afscheid als presentator van RTL Late Night vanwege de steeds lagere kijkcijfers en presenteert sindsdien Dance Dance Dance, de natuurquiz Het zijn net mensen en binnenkort Holland’s Got Talent.