Nieuws/Entertainment
2954179
Entertainment

Carl Gustaf ontroert vrouw met 'lang zal ze leven'

Zingen voor de zondag 75 jaar geworden koningin Silvia hoeft de Zweedse koninklijke familie eigenlijk niet meer. Dat is namelijk afgelopen week al gedaan op het toneel van het Oscar Theater in Stockholm, waar koning Carl Gustaf de volle zaal en zijn familie leidde in een hartverwarmend 'lang zal ze leven' dat zijn echtgenote tot tranen roerde.

Kroonprinses Victoria, prins Carl Philip en prinses Madeleine hadden kort daarvoor al publiekelijk hun liefde, waardering en bewondering uitgesproken voor hun 'lieve mama'. De drie koningskinderen deden dat aan het bewogen slot van een feestelijke middag waarin met name de stichtingen en goede doelen waar Silvia zich al een leven lang voor inzet voor het voetlicht werden gebracht.

Ook de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guteres, prees de Zweedse koningin voor haar wereldwijde inzet om kinderen een beter leven te geven en weg te houden van drugs. De Zweedse televisie SVT bracht zaterdagavond een samenvatting van de bijeenkomst op de buis, waardoor heel Zweden de kans kreeg meer te leren over het werk van Silvia.

Omdat het publieke deel van de verjaardag er al op zit, heeft de koningin zondag de gelegenheid de mijlpaal in familiekring te vieren.