Nieuws/Entertainment
2957494
Entertainment

Elizabeth ’diep bedroefd’ na tsunami Indonesië

Ook koningin Elizabeth en prins Philip hebben hun medeleven overgebracht aan Indonesië, nadat het land zaterdag werd getroffen door een verwoestende tsunami. In een bericht aan president Joko Widodo en het Indonesische volk laten Elizabeth en Philip weten ’diep bedroefd’ te zijn.

„We betuigen onze innige deelneming aan allen die geliefden hebben verloren en degenen van wie de huizen zijn getroffen”, schreef Elizabeth. Ook prees ze de „moed en toewijding van de hulpdiensten en de vrijwilligers die helpen.”

Ook koning Harald van Noorwegen liet maandag weten mee te leven met Indonesië. De Noorse koning vroeg president Widodo „mijn medeleven over te brengen aan iedereen die is getroffen door deze tragische ramp.”

Medeleven

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reageerden zondag al op het nieuws. „Wij leven mee met alle getroffen families en zijn in gedachten bij hen en bij de hulpverleners die levens trachten te redden”, liet het koninklijk paar weten.

De tsunami ontstond vermoedelijk door een onderzeese aardverschuiving bij een vulkaan tussen Java en Sumatra. Het officiële dodental staat op 373, nog 128 mensen worden vermist. er zijn zeker 1400 mensen gewond geraakt, bijna 11.700 inwoners zijn ontheemd geraakt.