Nieuws/Entertainment
296644757
Entertainment

Verspreiders seksfilmpje Patricia Paay alsnog voor de rechter

Patricia Paay

Patricia Paay

Twee personen moeten zich binnenkort voor de rechtbank in Haarlem verantwoorden voor het verspreiden van het gelekte plasseksfilmpje van Patricia Paay. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Noord-Holland aan het ANP.

Patricia Paay

Patricia Paay

Eerder was al bekend dat de twee personen die het filmpje in 2017 via Twitter hebben verspreid, worden vervolgd omdat ze niet akkoord zijn gegaan met een schikking van het Openbaar Ministerie (OM). Paay sleepte destijds onder meer GeenStijl en Michel V., alias twitteraar Eendevanger, voor de rechter en won de zaak. Ze moesten haar een schadevergoeding betalen. Daarnaast startte justitie een strafzaak.

Het OM deed GeenStijl en de twee mannen in november 2018 een strafvoorstel om de zaak buiten de rechtbank te kunnen afhandelen. Wat het voorstel inhield, is niet duidelijk. GeenStijl is ermee akkoord gegaan, maar de twee andere partijen niet. Zij moeten zich dus in mei voor de rechter verantwoorden.

Op het filmpje was te zien dat Paay plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting destijds vertelde de zangeres dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. „Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden”, zei ze. „Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven.”