Nieuws/Entertainment
2969358
Entertainment

Dit is de hardst werkende Britse royal

De Britse kranten staan vol met berichten over koningin Elizabeth, prins Charles, Harry en Meghan en William en Catherine, maar geen van hen blijkt de drukste agenda te hebben. Niemand minder dan de 68-jarige prinses Anne blijkt de hardst werkende royal van de Windsors.

Voor de oplettende lezer is het wellicht niet zo opmerkelijk dat juist Anne de volste agenda had in 2018. Het is ten slotte al het derde jaar op rij dat de prinses de meeste verplichtingen had. De dochter van koningin Elizabeth was maar liefst 180 dagen op pad voor het koningshuis.

Prinses Anne is voor het derde jaar op rij de hardst werkende Britse royal.

Prinses Anne is voor het derde jaar op rij de hardst werkende Britse royal.

Ook haar broers weten nog flink van aanpakken. Edward staat op een mooie tweede plek met 170 dagen, gevolgd door prins Charles met 160 dagen en prins Andrew met 140 dagen.

De jongere generatie blijkt een stuk minder druk. Prins William was 120 dagen bezig met officiële zaken, terwijl prins Harry slechts 90 dagen actief was. Meghan en Catherine hadden het helemaal rustig, in totaal waren zij samen slechts 100 dagen werkzaam. Koningin Elizabeth blijkt harder te werken dan haar kleinkinderen, zij was 125 dagen aan de slag voor het koningshuis.