Nieuws/Entertainment
2977626
Entertainment

’Gevallen CBS-topman Moonves ontsnapt aan schandaal op luxe jacht’

Les Moonves leeft er gewoon op los

Les Moonves leeft er gewoon op los

De ontslagen topman van CBS lijkt niet onder de indruk van de geleden reputatieschade. Volgens Page Six is Les Moonves gewoon met andere mediamagnaten afgereisd naar de Caribische eilanden.

Les Moonves leeft er gewoon op los

Les Moonves leeft er gewoon op los

Moonves heeft de jaarwisseling doorgebracht op de Rising Sun van DreamWorks-oprichter en zakenman David Geffen. Hij zal op het jacht ter waarde van bijna 600 miljoen dollar geen gebrek aan luxe en vermaak hebben gehad. Samen met zijn vrouw Julie Chen en goede vriend Ron Meyer, vice-president van mediabedrijf NBCUniversal, is hij na de kerstdagen in een privéjet naar St. Barts gevlogen.

Een insider zegt daarover: „Les laat zijn hoofd niet hangen in schaamte. Hij leeft er juist op los op het jacht. Het lijkt erop dat de Hollywood-magnaten elkaar de hand boven het hoofd houden, wat er ook gebeurt.”

Moonves werd beschuldigd van seksueel wangedrag en aanranding voor en tijdens zijn tijd bij CBS. Hij probeerde volgens onderzoek vervolgens bewijs te vernietigen en aanklagers om te kopen met de beloften van banen bij CBS. Daarom werd hij in september van 2018 ontslagen en weigerde CBS hem een afkoopsom van 120 miljoen dollar toe te kennen.

Geffen had eerder juist gasten aan boord die zich openlijk uitspraken tegen seksueel misbruik, zoals Oprah Winfrey en Gayle King en Barack Obama met zijn vrouw Michelle. Hij en Moonves kennen elkaar al jaren. Geffen zou Moonves in 1994 zelfs met Steven Spielberg en Jeffrey Katzenberg uitgenodigd hebben om mede-oprichter te worden van DreamWorks. Zelf heeft Geffen een ongeschonden reputatie.