Nieuws/Entertainment
2987263
Entertainment

Slechts één kersthit houdt stand

Voor de tweede week op rij is de Single Top 100 er één van uitersten. Bijna de helft van de platen (46 stuks) die er vorige week nog in stonden, zijn deze week verdwenen. Het waren alle kerstplaten die dit jaar de lijst haalden. Slechts ééntje hield stand: Alleen door jou van Famke Louise en Ronnie Flex. Die single van het liefdeskoppel weet zelfs twee plekjes winst te boeken, van 14 naar 12.

Mariah Carey is ook dit jaar weer de grootste verliezer. Vorige week stond ze nog fier bovenaan met haar kerstklassieker All I Want For Christmas Is You, deze week is ze pas op 189 te vinden. Daarmee evenaart ze haar eigen record uit januari 2017, toen de zangeres eveneens van plaats 1 uit de lijst viel. Ook andere hooggenoteerde kerstplaten van onder anderen Wham!, Michael Bublé, Ariana Grande, Chris Rea en Andy Williams zijn verdwenen.

Door het wegvallen van alle decemberliedjes keert een recordaantal van 42 platen terug. De hoogste is One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa, de single die de jaarlijst van 2018 aanvoert. Bovendien telt de lijst van deze week slechts zeven dalers; toevalligerwijs allemaal platen van rapper Boef.

De eerste lijstaanvoerder van 2019 is Huts van The Blockparty & Esko. De single stond in de een na laatste week van vorig jaar ook al een weekje op 1.