Nieuws/Entertainment
2998542
Entertainment

Kim Kardashian applaudisseert voor vrijlating veroordeelde prostituee

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Verschillende Hollywoodsterren hebben hun blijdschap getoond na de gratie voor Cyntoia Brown. De vrouw kreeg veertien jaar geleden een levenslange celstraf voor een moord die ze pleegde toen ze zestien was.

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Kim Kardashian bedankte in een tweet gouverneur Bill Haslam van de staat Tennessee, die de beslissing nam. Kim schakelde in 2017 haar advocaten in om te kijken naar het gratieverzoek van de vrouw, die gedwongen in de prostitutie werkte ten tijde van de moord. Het slachtoffer was een 43-jarige klant.

Ook Jada Pinkett-Smith en Alyssa Milano bedankten de gouverneur op social media. Sophia Bush sprak haar dank uit voor alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de zaak. Viola Davis tweette: „Yes! Dit zijn de dagen waarop ons rechtssysteem me trots maakt.” Meek Mill complimenteerde op Instagram de mensen die hun stem hebben laten gelden. „Dat kan echt het verschil maken.”

De nu 30-jarige Brown wordt in augustus na vijftien jaar in de gevangenis vrijgelaten. Wel blijft ze nog tien jaar onder toezicht staan.