Nieuws/Entertainment
2998896
Entertainment

Maakt baby straks eind aan strijd tussen Catherine en Meghan?

Catherine en Meghan

Catherine en Meghan

De relatie tussen de schoonzussen Catherine en Meghan zal drastisch verbeteren wanneer Meghan haar eerste kind heeft gekregen. Dat beweert koningshuisverslaggeefster Katie Nicholl.

Catherine en Meghan

Catherine en Meghan

Zij sprak in de documentaire Kate versus Meghan: Princesses at War? van de Britse zender Channel 5 over de vermeende ’paleisoorlog’ tussen de hertoginnen van Cambridge en Sussex.

„De baby zal alles veranderen”, aldus Nicholl, die onder meer schrijft voor Vanity Fair en de Sunday Mail en die het boek Harry: Life, Loss and Love publiceerde. „Meghan die een baby krijgt, zal de dynamiek veranderen. Ze worden beiden moeders en dat verandert alles. Een schreeuwende baby om twee uur ’s ochtends – aan wie zou je raad vragen? Je zou je schoonzus vragen die precies hetzelfde heeft meegemaakt en al vele jaren ervaring heeft.”

Bedreiging

Volgens Nicoll zat de pijn overigens niet zo zeer tussen de twee schoonzussen maar tussen de broers Harry en William, waarbij Harry het zijn broer kwalijk nam zijn enthousiasme voor Meghan niet te delen. In het televisieprogramma, waaruit de Britse tabloids dinsdag gretig citeren, werd door insiders echter vooral naar verklaringen en redenen gezocht voor de spanningen die er zouden zijn tussen Catherine en Meghan.

Volgens de kenners zouden het eerder Harry en William zijn die niet met elkaar kunnen opschieten

Volgens de kenners zouden het eerder Harry en William zijn die niet met elkaar kunnen opschieten

De vrouw van prins William zou zich bedreigd hebben gevoeld door de komst van Meghan, aldus Carole Malone, die uitlegde dat haar onaantastbare positie en plek in de schijnwerpers opeens werd gestolen door de bruid van prins Harry. De verschillen tussen beide vrouwen waren volgens de journalist ook enorm. Catherine Middleton had een beschermde typisch Britse opvoeding en opleiding genoten, terwijl het leven van Meghan Markle een heel ander verloop had gekend. Dat leidde er onder meer toe dat Meghan opkwam voor vrouwenrechten terwijl Catherine zich eigenlijk nooit over iets heeft uitgesproken, aldus Malone.

Kensington Palace heeft van meet af aan ontkend dat er problemen zouden zijn tussen de echtgenotes van de prinsen William en Harry, maar de Britse media schuwen het onderwerp al maanden niet.