Nieuws/Entertainment
3001342
Entertainment

Platenmaatschappij R. Kelly zwijgt

Tot verbijstering van velen heeft platenmaatschappij RCA nog altijd niet gereageerd op de veelbesproken documentaire Surviving R. Kelly, die over een van hun grootste sterren gaat. De zanger wordt naar aanleiding van de serie inmiddels strafrechtelijk vervolgd door justitie in de staat Georgia, maar RCA houdt zich angstvallig stil.

Waar onder andere John Legend, Jada Pinkett Smith, Meek Mill en Omarion zich duidelijk uitspraken tegen Kelly, heeft RCA tot op heden niet gereageerd op verzoeken van de pers. Eerder werd al campagne gevoerd om de muziek van de R&B-ster te boycotten, wat als eerste opgepakt werd door Spotify door de muziek van Kelly niet meer in populaire playlists te zetten. Wel kan zijn werk individueel beluistert worden.

En dat gebeurde veel de afgelopen dagen, met name de dag na de laatste aflevering van de ontluisterende documentaire waarin jonge vrouwen vertellen over hoe de zanger hen manipuleerde, controleerde en misbruikte terwijl ze meestal nog minderjarig waren. Kelly's streams schoten met 16 procent omhoog, iets wat voor velen als een grote verrassing kwam.

Robert Kelly, zoals de muzikant echt heet, reageerde zelf kort op Surviving R. Kelly. Hij zou het programma walgelijk vinden. De 51-jarige zou denken dat de docu een wraakactie is van mensen uit de muziekindustrie met wie hij het aan de stok heeft.