Nieuws/Entertainment
3003624
Entertainment

Miljardair en Amazon-baas Jeff Bezos gaat scheiden

Amazon-tycoon Jeff Bezos, die goed is voor een slordige 135 miljard dollar, heeft bekendgemaakt na 25 jaar huwelijk te gaan scheiden van zijn vrouw MacKenzie.

De miljardair slingerde dit nieuws de wereld in met een tweet die door beiden is ondertekend. Via het bericht laten ze weten na een tijdelijke relatiepauze hebben besloten om de scheiding aan te vragen en hun leven verder zullen delen als vrienden.

„We zijn erg gelukkig dat we elkaar hebben gevonden en zeer dankbaar voor alle jaren dat we getrouwd zijn geweest. Zelfs als we van tevoren wisten dat we na 25 jaar zouden scheiden, zouden we het alsnog hebben gedaan”, is een fragment uit de verklaring. In de verklaring valt daarnaast te lezen dat ze voor hun liefdadigheidsfonds Day One Fund samen zullen blijven werken.

Onduidelijk is nog waarom het paar uit elkaar gaat. Tot voor kort leken ze heel gelukkig met elkaar. Business Insider verhaalde een paar maanden geleden uitgebreid over de relatie. Jeff en MacKenzie leerden elkaar op het werk kennen. De vindingrijkheid van zijn latere vrouw sprak Jeff enorm aan.

Een jaar na hun bruiloft richtte Jeff Amazon op. MacKenzie was één van de eerste werknemers van het internetbedrijf. Zij is auteur van diverse boeken, waaronder Traps.