Nieuws/Entertainment
3004497
Entertainment

The Favourite breekt record in Nederlandse bios

Olivia Colman met haar Golden Globe

Olivia Colman met haar Golden Globe

Kostuumdrama The Favourite is een opvallend groot succes in de Nederlandse bioscopen. De bizarre, maar veelbekroonde film trok in de eerste vijf dagen meer dan 65.000 bezoekers en bracht 564.000 euro op.

Olivia Colman met haar Golden Globe

Olivia Colman met haar Golden Globe

Hiermee passeerde de komedie binnen een week de andere twee hits van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, maakte distributeur Warner Bros. woensdag bekend.De vorige twee films van Lanthimos, The Lobster en The Killing of a Sacred Deer, brachten minder geld in het laatje.

The Favourite is een film die zich afspeelt aan het Britse hof van begin achttiende eeuw. De labiele koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon en laat haar beleid bepalen door haar goede vriendin, Lady Sarah (Rachel Weisz). Als er een nieuwe dienares (Emma Stone) aan het hof arriveert, komt de relatie tussen Anne en Sarah onder druk te staan.

De komedie won al talloze grote prijzen, waaronder de Juryprijs op het Festival van Venetië. Ook werd hoofdrolspeelster Olivia Colman bij de Golden Globes afgelopen maandag bekroond als beste actrice. De film kreeg twaalf BAFTA-nominaties. The Favourite geldt ook als een van de favorieten voor de uitreiking van de Oscar eind februari.