Nieuws/Entertainment
3005771
Entertainment

Kroonprinses Victoria trekt legeruniform aan

Kroonprinses Victoria

Kroonprinses Victoria

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft woensdag haar legeruniform uit de kast gehaald voor een bezoek aan de Lijfgarde, een van de oudste regimenten van de Zweedse strijdkrachten.

Kroonprinses Victoria

Kroonprinses Victoria

Bij haar uitstapje naar Kungsängen kreeg Victoria tekst en uitleg over de werkzaamheden van het 13e veiligheidsbataljon en mocht ze zelf een simulator uitproberen en ook maakte ze kennis met nut en noodzaak van de inzet van honden.

De Zweedse kroonprinses neemt regelmatig een kijkje bij de strijdkrachten, en neemt af en toe ook deel aan oefeningen waarbij de make-up probleemloos plaats maakt voor camouflagestrepen op haar gezicht. Dat was woensdag echter niet nodig.

De Lijfwacht is bijna 500 jaar oud en werd opgericht om koning Gustav Vasa ook daadwerkelijk te beschermen. Ook nu nog levert dit legeronderdeel de bewakers van het Koninklijk Paleis, en speelt de Lijfwacht een rol bij bijvoorbeeld officiële ontvangsten. Daarnaast heeft de Livgarde belangrijke militaire taken, zoals het voorbereiden van soldaten op inzet bij internationale missies.