Nieuws/Entertainment
3014669
Entertainment

The Friday Move kanshebber op Gouden RadioRing

De eerste genomineerde voor de Gouden RadioRing is het radioprogramma The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Presentator Wilfred Genee kreeg het nieuws in zijn eigen uitzending te horen.

„Wat fantastisch. Ik ben niet vaak stil, maar ik ben er een beetje stil van. Ontzettend leuk nieuws! Het lijkt me geweldig om te winnen", zei Wilfred. In het BNR-programma worden interviews gehouden met personen die die week een belangrijke rol hebben gespeeld in de actualiteit. Ook schuift ieder week een BN'er aan.

De prijsuitreiking is tijdens het Gouden RadioRing Gala waar dit jaar voor het eerst luisteraars de kans krijgen om bij aanwezig te zijn. Naast de prestigieuze RadioRing voor het beste radioprogramma, worden er ook publieksprijzen uitgereikt aan de beste radiopresentator en -presentatrice, de Zilveren RadioSterren. Ook worden de winnaars van de Marconi Awards bekendgemaakt. Deze juryprijzen zijn onderverdeeld in de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award, de Online Award en de Beste Zender Award.

Het gala wordt sinds 2006 georganiseerd door AVROTROS.