Nieuws/Entertainment
3015166
Entertainment

Rob Bolland stak al miljoen in zaak tegen Willem van Kooten

Rob Bolland blijft doorprocederen in zijn conflict met Willem van Kooten. De componist wil per se dat er een oplossing komt en gaat door tot hij erbij neervalt, zegt hij in het AD.

„Het draait om miljoenen. Ik heb veel tijd, energie en geld in deze zaak zitten, bijna één miljoen euro aan advocatenkosten. Ik ga door tot er een oplossing is. Het is noodgedwongen mijn levenswerk geworden”, aldus de 63-jarige Bolland. Hij en Van Kooten liggen al tientallen jaren overhoop. Bolland stelt dat hij nog miljoenen aan royalty’s tegoed heeft van zijn oude uitgever.

De afgelopen jaren lag Bollands strijd tegen Van Kooten noodgedwongen stil omdat bij hem kanker werd geconstateerd. „Dat heeft er enorm ingehakt. Ik heb slecht gelegen, ben geopereerd en alles stond stil, maar ik heb nu weer de energie.”

„Het wordt tijd dat er iets gebeurt, dat er een oplossing komt”, vervolgt Bolland, die nu opnieuw naar de rechter stapt. „Ook mijn gezin heeft het er zwaar mee. Maar ik kan niet meer terug. Willem wordt straks 78, ik ben 63 en wij worden allebei vrijwel alleen maar geassocieerd met deze zaak.”