Nieuws/Entertainment
3015401
Entertainment

’Ik ben dankbaar voor iedere bezoeker’

Jörgen Raymann: ’Ik ben veel publiek kwijtgeraakt’

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann

Presentator en comedian Jörgen Raymann (52) heeft zichzelf naar eigen zeggen lang niet vernieuwd, waardoor hij veel publiek is kwijtgeraakt. „Vroeger was ik al pissig als ik in de zaal kwam en twee lege stoelen zag. Nu is-ie half gevuld en geniet ik er veel meer van.”

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann

In gesprek met AD Magazine vertelt de cabaretier dat hij, door wat hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, nederig is geworden. „Ik ben dankbaar voor iedere bezoeker. Voor iedereen die de moeite heeft genomen kaarten te kopen en oppas te regelen.”

Raymann zegt dat hij door zijn ego vaak niet nee kon zeggen. „Ik heb een bovenmatige behoefte om mensen te pleasen. Nu weet ik: als ik iemand nee verkoop, brengt het die persoon misschien even van de wijs. Maar hij of zij vindt zo iemand anders die het wil doen.”

Passie

Inmiddels doet de radiopresentator alleen nog maar dingen die hij leuk vindt. „In mijn beleving draait het om veel meer dan doen wat je baas van je verlangt. Je moet iets doen, puur omdat je het zelf wilt.”

„Lange tijd dacht ik dat iedereen het werk moest doen waar zijn passie ligt, maar als je daar lang genoeg over nadenkt is dat helemaal niet logisch”, vervolgt Raymann. „Er zullen altijd veel mensen blijven die in hun werk niet hun passie uitoefenen. Dat maakt niet uit, maar met zo goed mogelijk worden in wat je doet, kun je ook passie creëren.”