Nieuws/Entertainment
3015711
Entertainment

Megyn Kelly en NBC akkoord over afkoopsom

Megyn Kelly

Megyn Kelly

Megyn Kelly en NBC hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom die de presentatrice meekrijgt na haar ontslag van afgelopen najaar. De voormalig talkshowpresentatrice krijgt 30 miljoen dollar (ruim 26 miljoen euro) mee, melden bronnen aan Bloomberg.

Megyn Kelly

Megyn Kelly

Kelly werd eind oktober op straat gezet na een uitspraak over blackface. Ze zei in haar eigen show dat ze niet snapte waarom iemand zich niet zwart zou mogen schminken voor Halloween om zich op die manier te verkleden als een bepaald personage en waarom dat door sommige mensen als racistisch wordt gezien. Dat leidde vervolgens tot enorme ophef in Amerika. Kelly maakte een dag later excuses maar dat mocht niet baten: NBC haalde haar van de zender af.

In de afgelopen maanden is uitvoerig overlegd over de hoogte van de afkoopsom. Kelly zou tien miljoen dollar extra geëist hebben in ruil voor het zwijgen over haar voormalige werkgever en oud-collega’s. Blijkbaar accepteert ze nu dat dat er niet in zit: de 30 miljoen dollar was het ’restje’ van het driejarige contract dat ze afsloot bij haar komst naar NBC. Het televisienetwerk had haar 69 miljoen dollar beloofd bij haar komst in 2017.