Nieuws/Entertainment
3016512
Entertainment

Kanye West over Coachella: ’Ik ga niet over wc’s zitten onderhandelen’

Kanye West is dit jaar niet te zien op Coachella. De organisatie had hem als headliner geboekt, maar volgens Billboard ziet de rapper af van een optreden omdat de organisatie niet tegemoet wil komen aan zijn eisen. West zou willen dat er op een centrale plek op het terrein een dome voor hem zou worden gebouwd.

De organisatoren wilden niet op die eis ingaan. De dome zou ontworpen moeten worden door een medewerker van Kanye. Het zou te kort dag zijn om het gevaarte te bouwen en bovendien zou het hele terrein heringericht moeten worden. Dat zou betekenen dat het gebied met portable toiletten zou moeten wijken voor Kanye.

Toen de rapper doorkreeg dat zijn eisen niet zouden worden ingewilligd, werd hij woedend. Tijdens een telefoongesprek mopperde hij dat de organisatie geen rekening wilde houden met zijn creatieve ideeën en dat toiletten blijkbaar belangrijker waren. „Ik ga niet over wc’s zitten onderhandelen”, mopperde Kanye en eindigde het gesprek.

Eerder werd gemeld dat Kanye niet naar Coachella wilde, omdat hij het podium te klein vond. De organisatoren van Coachella besloten daarop Ariana Grande te vragen als headliner, die daarmee de jongste headliner ooit is van het befaamde festival.