Nieuws/Entertainment
303595
Entertainment

Gaga getuigt in rechtszaak Kesha en Dr. Luke

Lady Gaga is tegen haar zin in onderdeel geworden van de juridische strijd tussen producer Dr. Luke en Kesha. De zangeres en de producer liggen met elkaar in de clinch sinds Kesha haar contract bij hem verbrak.

Volgens de advocaat van Dr. Luke kan Gaga bewijzen dat Kesha valse verklaringen heeft afgelegd en om die reden moet de Born This Way-zangers getuigen, meldt E! Online.

De ruzie tussen Kesha en Dr. Luke begon in 2013. De zangeres zou weinig te zeggen hebben gehad over haar album Warrior en daar was ze behoorlijk verbolgen over. Fans en haar moeder, Pebe Sebert, openden daarna verbaal de aanval op Dr. Luke.

Ongeveer een jaar na het begin van het conflict stapte Kesha naar de rechter. Ze beweert dat de producer haar tijdens haar carrière meerdere malen heeft gedrogeerd en verkracht. Ook zou hij haar hebben vernederd. Aan dat laatste zou Kesha een eetstoornis hebben overgehouden.

Valse beschuldigingen

Dr. Luke heeft de aantijgingen altijd stellig ontkend. Volgens hem zijn de verhalen van Kesha verzonnen en willen de zangeres en haar moeder alleen maar onder het contract van Kesha bij RCA Records uit. Onlangs kwam de advocaat van de producer met de bewering dat Lady Gaga meerdere verklaringen van Kesha kan ontkrachten.

Een exacte datum is nog niet bekend, maar waarschijnlijk getuigt Gaga nog deze week in de zaak.