Nieuws/Entertainment
303664
Entertainment

Filmmaker Michael Moore klaar met Trump

Het is geen verrassing dat Michael Moore geen fan is van Donald Trump, maar door de rellen in Charlottesville heeft de filmmaker nu echt schoon genoeg van zijn president. Hij roept op Twitter op bedrijven te boycotten die intensief samenwerken met de 45e president van de Verenigde Staten.

„Laat de CEO’s van de bedrijven die in Trumps adviesraden zitten weten hoe je over ze denkt. Boycot General Motors, Ford, Campbell Soup, Dell Computers, Whirlpool, Walmart, Pepsi, GE, IBM, Dow Ziplock Bags, 3M Post-It Notes, Tylenol, Corningware en Motrin. Boycot ze allemaal”, aldus een furieuze Moore.

Bij CNN ging Moore gisteren ook al tekeer tegen de 45e president van de Verenigde Staten. Voor aanhangers van Trump had hij een duidelijke boodschap: „Als je een racist steunt, ben je zelf ook een racist.”

Dat er mensen zijn die zeggen dat Trump niet de slimste is en het niet bedoeld heeft om het op te nemen voor aanhangers van de Klu Klux Klan en de Nazi’s, gaat er bij Moore niet in. „Het is een racist. Hij is echt niet zo stom als mensen suggereren. De president weet precies wat hij doet en welke woorden hij moet gebruiken. Ik ben er zeker van dat de 63 miljoen mensen die op hem gestemd hebben, of zeker de meerderheid daarvan, het nog geweldig vinden ook.”

Documentaires

Moore brak door met documentaires over de schietpartij op de Columbine High School (Bowling for Columbine) en de aanslagen in Amerika op 9 september 2001 (Fahrenheit 9/11).

Inmiddels werkt de activistische linkse filmmaker aan een opvolger van Fahrenheit 9/11 waarin Donald Trump de hoofdrol speelt. Fahrenheit 11/9, zoals de documentaire gaat heten, moet in 2018 klaar zijn.